Thursday, May 24, 2012

Mina olen Dario ja siin on minu sünonüümid Vana roosa maja.


Mika Keränen. Vana roosa maja



Vana roosa maja  on salaseltsi Ramps kolmas juhtum, milles Mari, Reilika, Olavi, Antoni ja Sadu tähelepanu köidab nende naabruses asuv vana ja räämas roosa maja. Kuigi lapsed haaravad algul kinni levivast kummitusejutust, selgub peagi, et maja peidab hoopis olulisemaid saladusi.
Nagu teisedki Keräneni teosed, on ka sarja kolmas osa tempokas ja köitev. Heale kriminaaljutustusele omaselt leiab müsteerium lahenduse alles raamatu viimastel lehekülgedel. Ja tore on, et lahendus pole „käed raudu ja ruttu vangi“, vaid pigem leebe. Seda võiks nimetada lausa armastuseks, mis muudab kõiki – kasvatab ka pisikese pahalase ümber. Eriti kui pahalane pole paha mitte südames, vaid teadmatusest. Nii lahenebki tekkinud kriminaalne olukord justkui iseenesest ja salaselts saab rahulikult koju minna.


Lagunenud vanaroosa ehitis”  on üheskoos Ramps kolmas intsident, milles Mari, Reilika, Olavi, Antoni ja Sadu tähelepanu köidab nende naabruses asuv lagunenud ja räämas titeroosa maja. Kuigi põnnid haaravad algul kinni levivast kummitusejutust, selgub peagi, et ehitis peidab hoopis olulisemaid salaasju.
Nagu teisedki Keräneni teosed, on ka sarja kolmas osa hoogne ja haarav. Heale kriminaaljutustusele omaselt leiab müsteerium lahenduse alles raamatu viimastel lehekülgedel. Ja tore on, et lahendus pole „käed raudu ja ruttu vangi“, vaid pigem vaikne. Seda võiks nimetada lausa armastuseks, mis muudab kõiki – kasvatab ka pisikese pahalase ümber. Eriti kui pahalane pole räbal mitte südames, vaid teadmatusest. Nii lahenebki tekkinud kriminaalne olukord justkui iseenesest ja salaselts saab rahulikult elukohta minna.

No comments:

Post a Comment