Thursday, May 24, 2012

Mina olen Mart ja siin on minu sünonüümid "Tobias ja teine B"


Piret Raud. Tobias ja teine B

Nagu raamatu pealkirigi räägib teos 8-aastasest poisist nimega Tobias, kes käib teises b klassis. Sõbralikus ja üksteist toetavas õhkkonnas peetakse isadepäeva, põetakse talvemasendust, kohtutakse lastekirjanikuga (kes on kirjeldatud kui kohkunud näoga vanatädike), otsitakse kastanimune, käiakse valgevenelasest koolivenna külas, luuakse eksklusiivseid klubisid jne. Kuigi elu pahupoolele pole raamatus eriti tähelepanu pööratud, ei jäta kirjeldatud sündmused ometi tehislikku, liialt roosat muljet.
Tobiase-raamat on soe ja südamlik, selles on parasjagu huumorit ja nutikalt ridade vahele peidetud õpetussõnu. Nii näiteks rõhutab kirjanik, et nimi ei riku meest, esmamulje ei loe ning ka kõige karmima välimuse taga võib peituda hell süda.                                                                         


Nagu raamatu pealkirigi räägib teos 8-aastasest poisist nimega Tobias, kes käib teises b klassis. Sõbralikus ja üksteist toetavas õhkkonnas peetakse isadepäeva, põetakse talvemasendust, kohtutakse lastekirjanikuga (kes on kirjeldatud kui kohkunud näoga vanatädike), otsitakse kastanimune, käiakse valgevenelasest koolivenna pool  luuakse eksklusiivseid klubisid jne. Kuigi elu pahupoolele pole raamatus eriti keskendumas pööratud, ei jäta kirjeldatud sündmused ometi tehislikku, üleliialt roosat muljet.
Tobiase-raamat on soe ja pehmesüdameline, selles on parasjagu huumorit ja nutikalt ridade vahele peidetud õpetussõnu. Nii näiteks rõhutab kirjanik, et nimi ei riku meest, esmamulje ei loe ning ka kõige karmima välimuse taga võib peituda õrn süda.

No comments:

Post a Comment